Zonwerende folie

Zonwerende folie laat de warmte van de zon minder door tot de ruimte. Hierdoor wordt de temperatuur beter regelbaar en dus voor jou een aangenamere plaats om te zijn. Het is geschikt voor zowel huishoudelijk als zakelijk gebruik. Er zijn verschillende soorten van dit folie op de markt verkrijgbaar, waaronder varianten waarbij ook jouw privacy wordt gewaarborgd doordat er niet naar binnen gekeken kan worden.

Vervelende situatie

Je zit lekker te relaxen achter de televisie, computer of tablet. De zon schijnt naar binnen en het wordt steeds warmer. De deur gaat open voor frisse lucht, maar je krijgt een klap in je gezicht van de warmte buiten. Het wordt maar warmer en warmer. Tot overmaat van ramp is de zon inmiddels iets gedraaid en schijnt precies in jouw beeldscherm. Je moet jezelf of het beeldscherm verplaatsen om lekker verder te kunnen relaxen. En dat terwijl het heel warm is. Zuchtend kijk je voor je uit en dan zie je dat de voorbijganger ook nog even bij je naar binnen kijkt. Dit klinkt als een vervelende situatie. Een situatie die best makkelijk op te lossen is.

Oplossingen

Met zonwerend folie op jouw ramen, komt de warmte van de zon minder in jouw kamer. Ook de straling van de zon komt veel minder binnen, waardoor je geen schitteringen in beeldschermen hebt. Had je deze folie op je ramen gehad, dan had de deur niet open gehoeven en had je niet ergens anders hoeven te gaan zitten. Ook had de voorbijganger jou niet zien zitten. Bijkomend voordeel was geweest dat de uv straling ook aanzienlijk minder binnen komt, dus dat jouw spullen minder snel verkleuren.

Eenzelfde situatie, maar dan qua temperatuur net andersom, kan ontstaan tijdens de wintermaanden. Je blijft de verwarming maar opstoken om het eindelijk eens warm te krijgen. Met de folie is dat niet nodig. De folie zorgt ervoor dat de warmte in de winter meer binnen blijft door de isolerende werking.