Houten meubels

Iedereen heeft meubels in huis. Van stoelen tot bedden tot tafels, deze meubels worden vaak gemaakt van hout en stof. Stoelen bijvoorbeeld zijn vaak een houten frame met een of meerdere kussentjes. Tafels waarvan de tafelbladen worden gemaakt van hout.

Houten meubels zijn niet allemaal het zelfde. Vaak verschilt de houtsoort tussen de meubel soorten of merken. De ene stoel is gemaakt van eikenhout en de andere stoel is gemaakt van beukenhout. Deze verschillen kunnen voor en nadelen hebben. Beukenhout is bijvoorbeeld goed te bewerken maar het is niet goed bestemd tegen de weersomstandigheden.

Het hout kan voor binnen meubels worden gebruikt of voor buitenmeubels of eiken panelen. Buitenmeubels hebben vaak een beschermende coating tegen het weer en de luchtvochtigheid. Ook is er verschil tussen de bewerking methodes van meubelfabrikanten.

Eikenhout is een houtsoort die tegenwoordig minder wordt gebruikt, vroeger werd het voor bijna alles gebruikt. Van deuren tot hele schepen, dit hout werd zo veel gebruikt omdat het zo sterk en hard was, maar toch makkelijk te bewerken. Omdat het zo veel is gebruikt, is het eikenhout tegenwoordig schaars en zijn de prijzen omhoog gegaan.

Het maakt voor de meubels in uw woonkamer eigenlijk niet zo veel uit welke hout soort wordt gebruikt. Zolang het maar mooi staat bij de rest van het interieur.