Badkamer verbouwen

Eens in de zoveel tijd is het handig om wat te veranderen in je huis. Denk hierbij aan de badkamer en keuken. Dit zijn plekken die namelijk snel vies en beschadigt raken maar daarbij ook lang mee gaan. Jammer genoeg zijn dit geen goedkope veranderingen zoals de muur verven. Een badkamer is ongeveer rond de 4000 euro en een keuken rond de 8000 euro. Natuurlijk kan je het eigenlijk zelf zo duur of goedkoop maken als je wilt maar het kopen van de producten blijft. Je kan het ook goedkoper maken door zelf wat te doen of goedkopere opties te maken. In plaats van nieuwe tegels kan je namelijk beton cire over tegels aanbrengen.

Zelf doen

Buiten de beton cire over tegels aanbrengen kan je ook zelf het sloop- en opruimwerk doen. Als je toch liever tegels wilt kan je zelfs proberen om dit zelf te doen. Het is namelijk niet zeer moeilijk. Het moeilijkste gedeelte is eigenlijk de waterleidingen en elektriciteit. Als je niet van plan bent om de inrichting van je badkamer te veranderen, zal dit geen groot probleem zijn. Natuurlijk moet je wel oppassen met beiden als je dit nog nooit eerder hebt gedaan.

Moodboard

Voordat je kan beginnen met het verbouwen van je badkamer moet je eerst een schets maken en de juiste meubels uitzoeken. Er zijn genoeg inspiratie bronnen waar je jouw droombadkamer mee kan maken. Houdt het natuurlijk wel realistisch met je budget. Als je een goede tekenaar bent, kan je proberen om dit zelf te tekenen maar vaak kan je het ook laten tekenen door het bedrijf waar je jouw badkamer gaat kopen. Hun nemen dan de preciese maten af en zetten de uitgekozen meubels op de juiste plek.

Als je een badkamer wilt hebben van nu heb je dus geluk. Je kan makkelijk beton cire over tegels aanbrengen en zelfs een zwarte staal douchedeur plaatsen. Als je niet van zwart houdt, is mat wit of kleurige visgraat tegels ook helemaal in. Je kan het met natuurlijke tinten combineren zoals hout en steen. Uiteindelijk moet je natuurlijk voor iets kiezen wat je over 5 jaar ook nog leuk vind.