Op verschillende manieren je bed opmaken? Met genoeg lakens in huis kan dat!

laken

Van alle meubels en al je bezittingen die je in huis hebt is je bed in feite altijd het belangrijkst. De kwaliteit van dit bed, en de mate waarin je bed op jouw voorkeuren is afgestemd, bepaalt namelijk in hoeverre je een geslaagde nachtrust hebt. En de kwaliteit van je nachtrust heeft vervolgens weer een cruciale impact op je leven overdag. Hoe dan ook, je bed op de juiste manier opmaken is jammer genoeg nog niet altijd zo makkelijk. De constant veranderende weersomstandigheden en buitentemperaturen zijn hier mede debet aan. Ook zit je zelf natuurlijk niet elke dag even goed in je vel. Soms heb je dus meer behoefte aan warmte, terwijl je op andere dagen juist wat meer frisheid prefereert. Aan één laken om je bed op te maken heb je dan ook niet genoeg. Als je flexibel wilt zijn en tegemoet wilt komen aan alle mogelijke omstandigheden kun je het best verschillende lakens in huis hebben. In de volgende alinea wordt duidelijk waarom dat raadzaam is.

laken

Op onder meer deze manieren zijn lakens inzetbaar

Op de volgende manieren kun je een laken inzetten:

  • Als onderlaken om je matras. Dit geeft jou iets meer comfort en het matras wordt hierdoor extra beschermd.
  • Als extra materiaal onder je deken. Dit zorgt ervoor dat je niet zelf in aanraking komt met het soms wat ruwe dekenmateriaal. Ook wordt je deken zo beschermd.
  • Als dekbedovertrek. Dit is cruciaal, want dekbedden zijn relatief kwetsbaar en kun je dus beter niet zonder beschermd element gebruiken.