Brandveiligheid heeft prioriteit

Of je nu een winkel hebt, een kantoor, een restaurant of je bent woningeigenaar, het is altijd goed (en soms ook wettelijk verplicht) om aan brandveiligheid te denken. Het is van groot belang dat jij, je gezin en jouw klanten te allen tijde veilig zijn. Vergeet niet dat brand elk moment kan uitbreken en dat dit vaak gebeurt op het moment dat je het niet verwacht. Ben jij daarop voorbereid?

Vroegtijdige waarschuwing

Ten eerste is het van levensbelang dat je je op tijd bewust wordt van de brand. Het is daarom ook dat rookmelders verplicht zijn in je woning. Als je op tijd gewaarschuwd wordt heb je vaak nog genoeg tijd om je woning of gebouw te verlaten.

De vlammen doven

Is er sprake van een kleine brand die jij misschien zelf nog kunt doven? Dan is heb je natuurlijk wel iets nodig om dit mee te doen. Plaats daarom op strategische plekken branddekens en -blussers en zorg dat er genoeg mensen zijn die weten hoe ze daarmee moeten werken. Als jij de brand direct kunt blussen zal je veel schade en leed kunnen voorkomen.

Een uitweg

Als laatste kun je producten aanschaffen waarmee je een veilige en snelle uitweg kunt creëren voor degenen binnen. Brandtrappen of ladders, bijvoorbeeld, of zelfs een touw dat je uit het raam kunt hangen hebben al meerdere malen levens gered. Goede brandbestrijdingsproducten kun je online vinden, bij Somati FIE (https://www.somatifie.be/nl/) bijvoorbeeld. Het is natuurlijk altijd beter om voorbereid te zijn.