Actief in de logistiek? Zorg voor deze handige attributen

Logistiek Direct

Wanneer je actief bent in de logistiek, dan ben je voor een groot deel afhankelijk van de activiteiten die in je magazijn plaatsvinden. Hier moet goed, snel en vooral efficiënt gewerkt kunnen worden. Zonder praktische attributen die het werkleven van je magazijnmedewerkers makkelijker gaat het dan ook niet lukken. Zorg er daarom zeker voor dat je genoeg van die typische, handige attributen van Logistiek Direct in huis hebt.

Logistiek Direct

Kartonnen dozen

Uiteraard zijn kartonnen dozen nodig om producten goed, stevig en veilig verpakt te kunnen verzenden. Idealiter heb je dan ook verpakkingsdozen van verschillende grootten in je magazijn. Vergeet hierbij zeker niet ook de brievenbusdoos. Deze maakt het immers mogelijk dat je producten in pakketvorm stuurt, terwijl ze toch met de reguliere post mee kunnen.

Opvulchips

Soms blijkt een doos eigenlijk te groot voor de inhoud die je erin opstuurt. Dit maakt de inhoud potentieel kwetsbaar onderweg. Opvulchips, oftewel kleine en vederlichte stukjes piepschuim, zorgen ervoor dat de inhoud tijdens het transport toch beschermd blijft. 

Tape

Zeker als je kartonnen verpakkingen gebruikt voor het verzenden van je producten kun je echt niet zonder tape. Het liefst ga je dan voor tape die doorzichtig is als plakband, maar wel erg sterk is. 

Tapedispenser

Als je voor elk dicht te maken pakket met je handen een stuk tape van de rol moet afhalen, dan ben je daar buitenproportioneel veel tijd aan kwijt. Beter is dan een tapedispenser te kopen waarmee je snel en comfortabel de tape uitrolt en waar gewenst afsnijdt.