Multivitaminen kind bestellen

multivitaminen kind bestellen

Een multivitamine is een voedingssupplement dat combinatie van vitamines, mineralen en sporenelementen bevat. Een multivitamine draagt bij aan je gezondheid. In principe biedt een gevarieerde voeding voor de meeste mensen voldoende vitamines en mineralen. Echter, bepaalde groepen mensen lopen een groter risico op een vitaminetekort. Daarom kunnen ouders bijvoorbeeld multivitaminen kind bestellen.

Baby’s

Baby’s hebben een groter risico op een vitaminetekort, dus het is belangrijk om ze extra vitamines te voeden. Er zijn multivitamine druppels te krijgen die perfect zijn om de vitamines te voeden aan je baby. Deze drops bevatten dan vitamine D en K en zo wordt het risico op een vitaminetekort verkleind

Vitamine D

 In Nederland wordt er geadviseerd om alle kinderen tussen 0 en 4 jaar 10 microgram vitamine D per dag te geven. Dit is ongeacht de voeding. Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen en het is belangrijk voor de groei en het behouden van stevige botten en tanden. 

Vitamine K

Pas na drie maanden kan een baby zelf vitamine K aanmaken. Daarom is het belangrijk om je baby elke dag vitamine K te geven. Vitamine zorgt voor een goede bloedstolling en het helpt bij een goede weerstand. 

Het is dus erg belangrijk dat je baby’s extra multivitamines voedt en met een paar multivitamine druppels heeft je baby genoeg vitamines in zijn lichaam.

Meer verhalen