Is gokken legaal?

Je vraagt je misschien af, is gokken legaal? Om te weten of het legaal is moeten we een beetje onderzoek te doen. Als iets legaal is betekent het dat het niet in strijd is met de wet, hiermee heb ik goed nieuws voor de gokliefhebbers, hier in Nederland is gokken legaal, je kan dus ook legaal online gokken. Wat bedoel ik hiermee met dat het in Nederland legaal is? Is het niet overal legaal? Het antwoord is nee, het is niet overal legaal. Een voorbeeld van een land dat gokken illegaal heeft gemaakt is Japan, daar mag je niet gokken of een casino plaatsen. De vraag is hoezo niet?

Wanneer mag gokken niet?

Dus in Japan mag je niet gokken. Je kan dus ook niet legaal online gokken, waarom niet? Japan heeft een heel andere cultuur dan hier in Nederland. Zij vinden dat je goed je best moet doen en lange uren moet werken. Je ziet dus dat ze het belangrijk vinden dat je positief voor het land en je familie bezig bent, gokken valt hier niet onder omdat er een grote risico aan vast zit. Deze grote risico vindt niet iedereen erg, maar deze landen zoals Japan willen het graag voorkomen door het illegaal te maken. De vraag is: hoe ziet de wereld gokken?

Wat is de definitie van gokken?

Gokken kan van alles zijn. Het spelen met geld en kijken of je daarmee winst kan verdienen, helemaal tot aan virtueel geld of voorwerpen te verdienen en door te verkopen. Gokken heeft dus geen vaste definitie, het ligt aan de persoon. Sommige denken altijd dat het over geld gaat, en sommigen zien gokken als iets wat je doet voor de leuk bijv. met je vrienden. De echte definitie van gokken is simpel, het is een spel spelen waarbij kans een factor heeft, je weet dus niet wat de uitkomst is. Een woord: Risico.