De juiste hondenspeeltjes

Er is bijna niks leuk dan met uw hond spelen of knuffelen. Het zorgt er namelijk voor een goede relatie tussen het baasje en de hond. Maar het is wel belangrijk dat je geschikte hondenspeeltjes gebruikt. Als u uw hond met spullen laat spelen wat niet bedoeld is om op te kauwen kunnen deze dingen snel kapot gaan en kan uw hond deze materialen binnen krijgen en dus op eten. Bij Medpets.be hebben ze een zeer ruim aanbod in hondenspeeltjes. Denk bijvoorbeeld aan speciale hondenballen die er voor gemaakt zijn dat honden er veilig mee kunnen spelen.

Welke speeltjes zijn er?

Als u een nieuw speeltje zoekt voor uw trouwe viervoeter wilt u natuurlijk de juiste keuze maken. Iedere hond heeft namelijk een voorkeur voor andere speeltjes. Het is daarom belangrijk dat u verschillende hondenspeeltjes uitprobeert. Neem bijvoorbeeld een piepend speeltje. Veel honden worden hier erg enthousiast van dus zit u eigenlijk altijd wel goed. Ook zijn er honden die te enthousiast worden van piepspeeltjes. Dan is het niet aan te raden om deze aan te schaffen. Verder heb je ook flostouwen. Deze kun je gebruiken om touw te trekken met uw hond. Op deze manier kunt u gezellig met uw hond stoeien zonder dat dit risico’s voor hem of haar mee brengt. Er zijn ook speeltjes die lijken op ballen maar dat deze gevuld kunnen worden brokjes of hondensnoepjes. Op deze manier blijft uw hond bezig maar wordt hij of zij ook beloont als hij er mee speelt. En als uw hond er van houdt om dingen op te speuren kunt u ook nog kiezen voor een snuffelmat. In deze mat kunt u brokjes of hondenkoekjes stoppen en kan uw hond deze er tussenuit zoeken.

Speeltjes voor buiten

U wilt uiteraard ook buiten met uw hond kunnen spelen. Daar kan uw hond namelijk een stuk meer energie kwijt. Honden vinden het heerlijk om te kunnen rennen in een grasveld, en ze vinden het nog leuker om ergens achteraan te kunnen rennen zoals hondenspeeltjes. Denk bijvoorbeeld aan een frisbee. Deze gooit u weg, uw hond rent er achteraan en brengt hem weer terug. En als u geen zin heeft om telkens een frisbee of bal te gooien kunt u misschien een ballenwerper aanschaffen. U stopt hier simpelweg een bal in en deze wordt dan weg geschoten. Op deze manier kost het u geen energie en kan uw hond al zijn of haar energie kwijt.