De beste kloostertafel

kloostertafels

Kloostertafels werden vroeger gemaakt van bomen die rond het klooster stonden. Van deze bomen werden robuuste en stoere tafels vervaardigd. De tafel maakt een statement in je woning en is uitstekend te combineren in ieder interieur. Wat is de beste kloostertafel? Dit artikel geeft uitleg.

Diverse houtsoorten

Je weet inmiddels wat kloostertafels zijn. Er zijn vele varianten van deze tafels op de markt verkrijgbaar. De tafel wordt vaak gemaakt van de eikenboom en eikenhout heeft een robuust en rustiek karakter die onbehandeld ruim 20 jaar mee kan gaan. Eikenhout is voordeliger dan hardhout. Elke eikenboom heeft zijn eigen unieke eigenschappen waardoor geen tafel hetzelfde uiterlijk heeft. De tafels zijn in meerdere houtsoorten verkrijgbaar waaronder teakhout en grenenhout. Aan deze tafels mag geleefd worden, ze stralen een gezellig karakter uit die uitnodigt tot lang tafelen, een goed gesprek of het lezen van een goed boek. De tafel is een echte leeftafel omdat je hier meerdere uren per dag aan kan spenderen en genieten.

kloostertafels

Diverse vormen en afmetingen

Vroeger vond je enkel rechthoekige klooster tafels. Gelukkig heeft de tijd ook in dit opzicht niet stil gestaan. De tafels zijn tegenwoordig in diverse formaten en vormen beschikbaar. Je hebt naast de rechthoekige vorm de beschikking tot een ronde of ovale vorm van dit type tafel. De tafel kan daarnaast geheel op maat gemaakt worden inclusief een onderstel op maat.

Onderhoud van je tafel

Mooi exemplaar gevonden? Dan volgt het onderhouden van je vers uitgekozen tafel. Door je tafel goed te onderhouden gaat deze veel langer mee en kan je langer plezier beleven aan je favoriete tafel. De eerste weken na aanschaf neem je de tafel zo nu en dan af met een droge doek. Na een aantal weken kun je de tafel afnemen met een vochtige doek. De eerste maand is het goed om de tafel zo veel mogelijk zijn eigen ding te laten doen. Ze worden namelijk na productie behandeld met een speciale olie en door de tafel te ontzien kan deze olie optimaal inwerken. Het is goed om bij het nuttigen van een hapje en een drankje, onderzetters of placemats te gebruiken zodat je vlekken en kringen voorkomt.